Informatie voor verwijzers

Sinds 1 januari 2018 heb ik een contract voor Jeugdhulp afgesloten met de gemeente Breda. Ik heb een contract voor Productcode 45A53.

Ik bied systemische en individuele behandeling/hulp aan kinderen en gezinnen.

Je kunt een beroep op mij doen als er sprake is van verstoorde communicatie tussen gezinsleden. Ik werk als systeemcounselor met gezinnen, gericht op de aanpak van probleemgedrag en herstellen van verbinding.

Daarnaast kan ik hulp bieden aan kinderen, met of zonder diagnose, die in de breedste zin van het woord last ervaren. Als kinderen veel last ervaren, dan heeft dat invloed op het functioneren van zowel het kind als het gezin.
Last ontstaat meestal als je niet kunt voldoen aan verwachtingen (van jezelf en de omgeving). Zoals:

– schaamte voor niet zindelijk zijn
– de druk om te presteren op school/faalangst
– ADHD
– boosheid
– stress
– Rouwverwerking
– angst (voor het donker of dieren)
– geen vrienden kunnen maken
– niet durven praten voor de klas
– veel piekeren en/of slecht slapen
– altijd ruzie hebben

Gesprekken met kinderen voer ik bij voorkeur altijd met de ouders gedeeltelijk erbij. Ik kan hulp bieden aan kinderen vanaf 4/5 jaar tot en met 18 jaar.

Ik ben bereikbaar voor vragen, overleg over casussen, om mee te denken over passende hulp en meer informatie over mijn werkwijze: 06-41156758.