Opvoedondersteuning op maat

 

Er is al heel veel gezegd en geschreven over opvoeding. Wat werkt wel, wat werkt niet. Hoe lang mag een kind spelen op de iPad, hoe je een voorbeeld kunt zijn voor je kind en wat zijn goede beloningen en straffen. Er zijn een hoop visies, theorieën en verhalen die de ronde doen.

Opvoeding is belangrijk (en valt niet mee)

Als ouder wil je graag dat je kind goed terecht komt. Hier ligt dan ook een mooie opvoedtaak. Want het vraagt inspanning en hard werken om kinderen vaardigheden en kennis mee te geven. Dat gaat niet vanzelf.

Opvoeden is een vak. Een heel lastig vak. Want zonder het resultaat te weten, wil je het graag direct goed doen. En vaak met allerlei toeschouwers die meekijken, zoals bekenden en docenten.

Opvoedondersteuning op maat

Ieder gezin is uniek en anders. Een boek over opvoeding is nooit geschikt voor alle gezinnen. Opvoeden is maatwerk. Omdat ouders verschillende waarden en normen nastreven. Wat voor de ene ouder acceptabel is, kan voor een andere ouder een absolute grens zijn.

Soms zijn gezinnen geholpen met eenvoudige tips, soms is praktische thuishulp een oplossing. Soms kunnen observaties verhelderende inzichten geven en soms is er intensieve thuisbegeleiding nodig om de verandering daadwerkelijk in gang te zetten.

Praktijk Rob Minten biedt opvoedingsondersteuning vanuit de wetenschap dat ieder gezin anders is en maatwerk nodig is. Opvoedondersteuning is een vorm van jeugdhulp.

Dus: samen met ouders onderzoek we de problemen en bieden we coaching om de situatie thuis te verbeteren. Onze kracht zit in het samen zoeken naar manieren die werken voor jullie situatie.

Voor meer informatie over deze vorm van jeugdhulp kun je contact met me opnemen via 06-41156758 of email info@praktijkrobminten.nl