Opvoedingsondersteuning op maat

 

Er is al heel veel gezegd en geschreven over opvoeding. Wat werkt wel, wat werkt niet. Hoe lang mag een kind spelen op de iPad, hoe je een voorbeeld kunt zijn voor je kind en wat zijn nu goede beloningen en straffen. Er zijn een hoop visies, theorieën en verhalen die de ronde doen.

Opvoeding is belangrijk (en moeilijk)

Als ouder wil je graag dat je kind goed terecht komt. Hier ligt dan ook een mooie opvoedtaak. Want het vraagt inspanning en hard werken om kinderen vaardigheden en kennis mee te geven. Dat gaat niet vanzelf.

Opvoeden is een vak. Een heel lastig vak. Want zonder het resultaat te weten, wil je het graag direct goed doen. En vaak met allerlei toeschouwers die meekijken, zoals bekenden en docenten.

Opvoedingsondersteuning op maat

Ieder gezin is uniek en anders. Een boek over opvoeding is nooit geschikt voor alle gezinnen. Opvoeden is maatwerk. Omdat ouders verschillende waarden en normen nastreven. Wat voor de ene ouder acceptabel is, kan voor een andere ouder een absolute grens zijn.
Ik bied opvoedingsondersteuning vanuit die wetenschap, als vorm van jeugdhulp. Samen met ouders onderzoek ik de problemen en bied coaching om de situatie thuis te verbeteren. Mijn kracht zit in het samen zoeken naar manieren die werken voor jullie situatie.

Voor meer informatie over deze vorm van jeugdhulp kun je contact met me opnemen via 06-41156758 of email info@praktijkrobminten.nl