Stress en Burn-Out

 

Stress

Stress is voor veel mensen aan de orde van de dag. De druk die anderen  op je kunnen leggen om aan allerlei eisen te moeten voldoen (thuis, op het werk en vrienden), kan erg hoog zijn. Daarnaast kan het zijn dat je dagelijks van alles moet doen voor je kinderen. En je wil ook nog graag een goede partner zijn. Het kan zijn dat de stress op momenten te veel wordt en eigenlijk niet meer weg gaat. Dan zorgt die stress ervoor dat je niet meer een goede werknemer, partner, ouder en vriend kunt zijn. Op je werk, thuis en in de vrije tijd functioneer je niet meer zoals je graag zou willen.

Wanneer stress niet meer weggaat

Als de stress het overneemt en niet meer weggaat, dan kan er sprake zijn van een Burn-Out. Jouw energie is op en het lijkt alsof alles je meer inzet kost dan je lief is.

Burn-Out

Een Burn-Out heeft vaak te maken met je eigen wens om goed te presteren. Niet alleen op je werk, maar ook erbuiten. Je wilt er zijn voor anderen. Voor iedereen is een Burn-Out anders. Echter, de volgende klachten komen vaak voor bij een Burn-Out:

  • je energie is op
  • huilbuien
  • hyperventilatie
  • geen zin meer hebben in wat dan ook
  • het gevoel heel veel te moeten
  • weinig rust ervaren
  • niet meer kunnen voldoen aan de verwachtingen
  • stress

Aanpak

De behandeling van stress en/of Burn-Out klachten vindt plaats op de voor jou gewenste plek. Als dat betekent dat je graag de gesprekken thuis voert, dan kan dat.

Tijdens de gesprekken bekijken we samen hoe het zover heeft kunnen komen en help ik je om te achterhalen hoe je weer meer in balans komt. De verwachtingen en eisen aan jouw adres zullen blijven, het gaat er om hoe je daar anders in de toekomst mee omgaat.

Na ieder gesprek ontvang je van mij een terugkoppeling middels een brief.

Kosten

De werkgever betaalt steeds vaker de behandeling van Burn-Out klachten, ook als je in de ziektewet zit. Dit heeft te maken met de Wet Poortwachter, waarbij werkgevers meer verantwoordelijkheid dragen voor hun personeel. Je kunt bij de afdeling Personeelszaken van je werk of de Bedrijfsgeneeskundige Dienst informeren of ze de behandeling willen vergoeden.

Voor meer info over mijn aanbod verwijs ik u naar www.coach-in-breda.nl