Over mij

 

Mijn naam is Rob Minten. Ik ben 46 jaar oud en werk als ambulant hulpverlener en systemisch counselor in mijn eigen praktijk voor jeugdhulp, Praktijk Rob Minten. Ik heb de opleiding tot systeemcounselor gevolgd aan de Interactie Academie in Antwerpen.

kindercoach praktijk jeugdzorg jeugdhulp Breda

Eigen praktijk

Sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk voor de regio Breda. Per 1 januari 2019 ben ik alleen nog werkzaam binnen mijn eigen praktijk. Ik bied psychosociale hulp en counseling aan gezinnen, paren, individuen en kinderen. Denk bijvoorbeeld aan:

Ik werk tevens als lifecoach en relatietherapeut. Voor meer info verwijs ik u naar mijn lifecoach website als ook de site voor Relatiecoaching Breda.

Praktijk Rob Minten Jeugdhulp Breda Bavel Oosterhout Ulvenhout

Visie

Ik werk voornamelijk vanuit de ideeën van de Narratieve Therapie waarbij het verhaal van de persoon centraal staat en als uitgangspunt geldt voor de gesprekken. De focus ligt op gesprekken die helpend zijn met oog voor kwaliteiten, waarden en vaardigheden. Deze methodiek past bij mij als persoon en ik heb de ervaring dat deze aanpak helpend is.

Moeilijkheden bekijk ik als kindercoach en counselor systemisch, dat wil zeggen in de context waar ze plaatsvinden en binnen de interactie met anderen.

Jeugdhulp Jeugdzorg Systeemtherapie Counseling Counselor

 

Rob Minten systeemtherapie systeemtherapeut praktijk Breda

Ik maak gebruik van allerlei materialen en (in overleg) getuigen van de gesprekken. Bij kinderen werk ik als kindercoach veel met creatieve methodieken, om middels activiteiten tot gesprek te komen. Denk daarbij aan interviews afnemen, knutselen en bewegingsactiviteiten. Als ik met kinderen spreek, heeft het mijn voorkeur dat de ouders aanwezig zijn om getuige te zijn van het proces.

Locatie

Ik werk op kantoor aan de Speelhuislaan 173 in Breda. Mijn werkgebied is Breda en omgeving.

Kosten

Voor Jeugdhulp in de gemeente Breda en omstreken is mijn hulp gratis, mits er een verwijzing is van bijvoorbeeld een huisarts of Jeugdprofessional (CJG). Voor meer informatie, zie kosten.


Werkzaamheden

Ik werkte tot en met 2018 als systeemtherapeut bij de Viersprong in Breda en omgeving. Eerst  behandelde ik gezinnen vanuit de afdeling Multi Systeem Therapie (MST). Deze gezinnen ervaren forse problemen met hun puberende kinderen. MST is een heel intensieve thuisbehandeling (2 tot 3 sessies per week), met een duur van maximaal 5 maanden ter voorkoming van een uithuisplaatsing. Veel voorkomende problematieken waarmee ik als MST-therapeut aan de slag ga zijn schoolverzuim, conflicten tussen de gezinsleden onderling, middelen- en telefoongebruik, vriendenkeuze en delictgedrag. Ook was er aandacht voor partnerrelatieproblemen.
Tevens werkte ik naast mijn eigen praktijk als Functional Family Therapeut (FFT) bij de Viersprong. Deze vorm van gezinstherapie richt zich meer op het herstellen van de onderlinge relaties en het verbeteren van de communicatie binnen een gezin.