Reacties van klanten

F (16 jaar) kwam samen met zijn ouders naar mijn praktijk voor gezinsgesprekken maar ook had F individuele doelen, waaronder het voorkomen van recivide.

“Ruim een jaar geleden kwamen we bij de praktijk van Rob.
De klik was er gelijk, je voelde je al vertrouwd.
Mooie methode van Rob is, dat hij eerst gaat luisteren, onderzoeken en komt dan uiteindelijk met tips. Hij heeft niet alleen onze zoon geholpen, maar ook ons als ouders zijnde. Om als gezin te leren communiceren en te leren luisteren naar elkaar. Rob nogmaals dank dat we elkaar weer terug hebben gevonden, als gezins zijnde. Mochten we ooit nog therapie nodig hebben, om wat voor redenen dan ook, dan weten we je te vinden. Je zal dan ook altijd een deel van ons gezin blijven, en de handvaten die we van je hebben meegekregen altijd blijven gebruiken. Blijf ook altijd met je praktijk doorgaan, je kan nog zoveel betekenen voor kinderen, jeugd en volwassenen.”

 


 

W. (17 jaar) is verwezen door de huisarts om samen met haar ouders systeemgesprekken te voeren rondom de vele ruzies die er thuis plaats vonden (19 februari 2020) :

“Wij zijn als gezin bij Rob gekomen om te leren omgaan met het ADD gedrag van onze dochter. Rob luistert naar ons, vraagt veel, om vervolgens hier ons als ouders én als kind op een andere manier naar moeilijke situaties te leren kijken. Samen als gezin en iedere voor zich veel van geleerd, waarvoor dank.”

 


P. (9 jaar) is op verzoek van ouders bij mij terecht gekomen vanwege gedragsproblemen na de scheiding van ouders (15 oktober 2019):

“In januari 2018 zijn de vader van mijn kinderen en ik uit elkaar gegaan. Dit heeft enorm veel gevolgen voor kinderen. Mijn zoon kreeg na een tijdje last van woedeaanvallen. Via via zijn wij in contact gekomen met Rob. Samen hebben we een probleemanalyse en behandelplan gemaakt. Rob zijn kracht ligt in het goed luisteren naar mijn zoon maar ook naar ons als ouders. Zijn aanpak is spelenderwijs en heeft geresulteerd in snel resultaat. En als je je kind weer gelukkig ziet, realiseer je je weer dat snel schakelen en proffesionele hulp bieden aan een kind, heel belangrijk zijn. Wij zijn Rob enorm dankbaar!”

 


L. (17 jaar) is verwezen vanuit het CJG voor gesprekken over zijn boosheid. Van L. heb ik deze terugkoppeling gekregen (27 juni 2019):

“Ik kwam bijna een jaar geleden binnen bij rob. Dat had namelijk te maken met mijn probleem dat was enorme boosheid. In loop van de gesprekken werd dat minder en minder. Nu bijna een jaar verder ben ik er helemaal van af. En voel ik me een top persoon. Rob heeft mij erg goed geholpen en ben erg dankbaar dat het nu echt goed gaat. Bedankt rob voor je hulp en je geduld om mij te helpen van afgelopen tijd!”


E. uit Breda (8 jaar) over het traject dat we samen hebben doorlopen rondom chronische rouw, vanwege een terminaal ziek familielid.

“Ik vond het sporten en het knutselen het leukst. Jij bent okay, maar zijn jouw vragen ook wel eens op?”

En moeder heeft het volgende aangegeven:

“Rob heeft gedurende een jaar mijn zoontje begeleid , veel geduld getoond en zicht aangepast aan de tempo van mijn zoon daardoor heeft hij veel vertrouwen opgebouwd en geholpen aan zijn omgaan met emoties en het bespreekbaar maken. Bedankt voor je hulp.”


K. uit Breda (17 jaar) over de het traject vanwege woede-aanvallen (21 juli 2018):

“Ik ben begonnen in juli omdat ik veel woede aanvallen thuis had. Ik ging daarvoor dus ook naar Rob van Minten in het begin. Hij luistert rustig en aandachtig naar mij en zo was het ook veel makkelijker om over mijn woede te praten. Met de loop van tijd ging het stuk voor stuk beter en zo werd het makkelijker om manieren te vinden om mij rustig te houden tijdens woede. Het heeft veel geholpen voor mij om naar Rob van Minten te gaan zodat ik het onder controle kreeg.”


Moeder van W. (9 jaar) over de begeleiding aan haar zoon vanwege boze buien (19 november 2018):

“Het lukte Rob hele goed om aan te sluiten bij onze zoon  van 9 en door die aansluiting kon onze zoon makkelijker over zijn boosheid praten. Het werd een ding, dat hij ook uit en af kon zetten. Daarnaast heeft rob geholpen met andere vragen over de opvoeding.”


Moeder van L. (8 jaar) over de gesprekken met haar zoon die niet alleen durfde te zijn (7 juni 2018):

“Wij zijn erg tevreden met Rob. Hij heeft veel geduld en luisterd heel goed. Mijn zoon voelt zich erg op zijn gemak en kijkt er erg naar uit als Rob weer komt. Wij zijn erg tevreden met zijn hulp. Onze zoon gaat erg goed vooruit met zijn problematiek.”


D. na afronding van een systeemcounseling traject (28 maart 2017):

“Onze therapeut Rob past zeer goed in onze situatie omdat hij geen vooroordelen heeft. Hij handelt niet naar; Oh je zal toch echt iets niet goed hebben gedaan anders werd haar dochter niet uit huis geplaatst.
Rob kijkt naar een situatie en behandeld elk onderwerp/situatie als uniek.
Hij luisterde naar alle kanten. Liet ons eerst ratelen voordat hij orde in het gesprek maakte.
Rob is heel eerlijk en direct. Als Rob tegen mij zegt; ik bel die en die, of regel dat met…dat deed hij dit ook. Ik hoefde er niet achteraan. Ik werd direct gebeld of kreeg een terugkoppeling.
Dat maakt mij heel wat geruster in het feit dat mijn kind belangrijk is en niet op een stapel ligt. Dit klinkt heel egoïstisch naar alle andere kinderen en ouders die problemen hebben. Maar sorry…ik en mijn kind zijn vaak genoeg van het kastje naar de muur gestuurd en terug. Door direct gehoord te worden en ook dat er afspraken worden nagekomen, voel je dat er eindelijk iemand is die onze situatie ook belangrijk vindt.”


F. uit Breda over een aantal gesprekken over balans terug krijgen (17 maart 2017):

“Mijn vraag aan Rob was hoe ik meer balans zou kunnen krijgen in mijn eigen leven.  Minder moe en meer energie. Deze vraag kwam op een moment dat er veel onrust was omdat het met mijn jongste zoon niet goed ging op school. De gesprekken hebben me zeker iets opgeleverd. Wat me na het eerste gesprek zo opviel was dat mijn gevoel t.a.v. mijn vraag veel rustiger was. Door het er over te hebben en de “juiste” vragen te krijgen veranderde in positieve zin al meteen mijn gevoel t.a.v. mijn vraag.

De gesprekken in het totaal hebben me inzicht en ruimte gegeven om opnieuw te voelen waar het voor mij en mij gezin over gaat. Rob heeft me geholpen om naar mijn eigen oordelen te kijken en hier op een andere manier naar te kijken.

Ik vind Rob een erg prettig persoon die rust met zich mee brengt. Ik kan hem iedereen aanraden!

Nogmaals bedankt. F.”


Pauline uit Breda over het traject waar ik haar 8 jarige dochter heb behandeld voor angstklachten (6 februari 2017):

“Wij zijn bij Rob gekomen met onze dochter omdat zij zeer angstig is voor honden en haar dit steeds meer ging belemmeren in haar normale leven. Rob stelde voor om haar te gaan behandelen met behulp van narratieve therapie.

Rob is samen met haar aan de slag gegaan (ik of haar vader zijn steeds aanwezig geweest tijdens de therapie sessies). Door middel van gesprekken, interviews afnemen en uitwerken, tekenen en brieven opstellen maakt Rob op een hele milde en zeer creatieve manier stap voor stap haar steeds bewuster van haar angst en hij laat haar zien wat dit met haar doet. Hij leert haar haar angst op een andere manier te zien, te accepteren en te bekijken wat zij zelf hier uiteindelijk mee wil doen.

De therapie lijkt er niet zozeer op gericht om de angst helemaal te elimineren maar het helpt haar hier beter mee om te kunnen gaan. Het belangrijkste is dat we haar zelfvertrouwen zien groeien en we merken dat ze steeds lekkerder in haar vel zit. Iets waar wij heel blij mee zijn en waar zij volgens ons uiteindelijk heel veel aan heeft, niet alleen voor deze angst maar ook voor andere “obstakels” die zij in haar leven nog gaat tegenkomen.

Wij zijn erg blij dat we bij Rob terecht zijn gekomen. Hij heeft een heel natuurlijke en rustige manier van omgang met kinderen en ook met ons. Hij is professioneel, duidelijk en het is geweldig om te zien dat je met deze vorm van therapie zoveel kunt bereiken.”